Kinderbekkenfysiotherapie

kinderen met plas- en ontlastingsproblemen kunnen ook geholpen worden met bekkenfysiotherapie

Herken je dit bij je kind?

Sommige kinderen hebben plas- of ontlastingsongelukjes overdag of in de nacht. Andere kinderen stellen het plassen of ontlasten steeds uit of hebben last van harde ontlasting(obstipatie). Ook blaasontstekingen, veel of juist heel weinig plassen en pijn rondom ontlasting kunnen voorkomen. Al dan niet met buikpijnklachten. Bedplassen kan ook op latere leeftijd voorkomen. 

Zindelijk worden gaat meestal vanzelf. De meeste kinderen worden zindelijk tussen 2 en 4 jaar oud. Om zindelijk te worden moeten kinderen dit kunnen, willen en begrijpen. Ze moeten de aandrang leren voelen. De ontwikkeling moet er klaar voor zijn. Soms lukt dit proces niet zo goed en hebben kinderen ouder dan 5 jaar nog een ongelukje. Ook een buikoperatie, een aangeboren afwijking of een stressvolle/traumatische ervaring kunnen problemen veroorzaken.

Wat kunnen wij voor u

Als bekkenfysiotherapeuten gaan we met u als ouder in gesprek, wat gebeurt er? Hoe reageert je kind? Wat vindt je kind moeilijk?  

Daarna gaan we spelende  wijs met je kind aan de slag.  We leggen dingen uit op het niveau dat kind het begrijpt. En doen allerlei oefeningen waardoor je kind zich meer bewust wordt van het lichaam en hoe het werkt. 

Contact

Selecteer de locatie van uw keuze en vind uw specialist dicht in de buurt.

Fysiotherapie Marieke Meeuwis, Oirschot

Kapittelhof 23c

5688 ES Oirschot

Openingstijden

Maandag
08.00 - 18.00 uur
Dinsdag
08.00 - 21.00 uur
Woensdag
08.00 - 18.00 uur
Donderdag
08.00 - 17.00 uur
Vrijdag
08.00 - 17.00 uur
bekkenfysiotherapie bekkenbodem

Vivi Lafeber is een geregistreerde bekkenfysiotherapeut en aangesloten bij het KNGF / NVFB. AGB-code 04001519

Vivi Lafeber

Bekkenfysiotherapeut

Copyright © 2023 Bekkenspecialist Brabant All Rights Reserved - Privacyverklaring