pijn bij het vrijen

Seksuele problemen mannen

Seks is iets wat leuk, fijn, heerlijk, grappig, gezellig, onhandig, intiem en ontspannen kan zijn. Voelt dat voor jou niet, niet meer of nooit zo gevoeld? Weten wat je wel of niet wil, durft en kunt op seksueel vlak kan telkens weer een uitdaging zijn. Verschillende zaken, zoals ingrijpende gebeurtenissen, pijn, veranderende levensfasen, je kennis en opvattingen met betrekking tot seks, je assertiviteit, opvoeding en gezondheid kunnen je beleving van seks beïnvloeden, zowel in positieve als in negatieve zin. Als je merkt dat je seksleven een negatieve betekenis heeft gekregen, dat je seks liever vermijdt, als je het nooit fijn hebt gevonden of als je denkt dat je relatie eronder lijdt, kan in een intakegesprek onderzocht worden wat zou kunnen helpen om bepaald gedrag, bepaalde gedachten, communicatie, verwachtingen, zorgen of klachten aan te pakken. Ook voor vragen over seks die je niet met iemand anders wil, durft of kan bespreken, ben je welkom om een afspraak te maken. Het kan zijn dat je het lastig vindt om over zulke intieme dingen te praten, maar het valt op dat het veel mensen oplucht om het met iemand te delen die gewend is het er over te hebben.

Mogelijke oorzaken van deze klachten kunnen zijn


 • Erectie problemen
 • Problemen met orgasme
 • Pijn tijdens of na het vrijen
 • Geen of juist heel veel zin in seks, bij jezelf of je partner
 • Angst of traumatische ervaringen
 • Seksueel grensoverschrijdende ervaringen
 • Afkeer voor seks
 • Niet goed functioneren van de bekkenbodemspieren 
 • Relatie- en/of communicatie problemen
 • Medicijngebruik 
 • Lichamelijke veranderingen of ziekte

Door Bekkenfysiotherapie kunt u uw bekkenklachten verminderen of zelfs wegnemen. 

Samen met de bekkenfysiotherapeut onderzoekt u uw klachten en leert u begrijpen wat de oorzaak hiervan is. Met een persoonlijk behandelplan gaan we werken aan uw herstel. Voor onderzoek en behandeling gebruiken we (meet)apparatuur.

Door goede uitleg, bewuste controle van uw spieren en gerichte oefeningen zorgen we er samen voor, dat uw lichaam weer optimaal functioneert. 

bekkenfysiotherapie bekkenbodem Marieke Meeuwis

Marieke Meeuwis is Master geregistreerde bekkenfysiotherapeut en aangesloten bij het KNGF/ NVFB. AGB-code 04001899

Marieke Meeuwis

Bekkenfysiotherapeut

bekkenfysiotherapie bekkenbodem

Vivi Lafeber is een geregistreerde bekkenfysiotherapeut en aangesloten bij het KNGF / NVFB. AGB-code 04001519

Vivi Lafeber

Bekkenfysiotherapeut

Pleun Stronkhorst is Master geregistreerde bekkenfysiotherapeut en aangesloten bij het KNGF / NVFB. AGB-code 0484883

Pleun Stronkhorst

Bekkenfysiotherapeut

Tijdens het intakegesprek bepalen we uw behandeldoel. Bijvoorbeeld werken aan een goede stemming, grip op angst- en paniekklachten, het aangaan van dingen die je wil vermijden (bijvoorbeeld als gevolg van nare ervaringen), het verbeteren van je seksleven.

Bij de behandeling kan EMDR een effectief onderdeel zijn. EMDR is een therapievorm die zich richt op het verwerken van traumatische gebeurtenissen waardoor het piekeren vermindert, slapen verbetert, er meer rust komt en er een positief zelfbeeld ontstaat.

Gz- psycholoog, seksuoloog

Nicole van Oirschot is Gz-psycholoog, EMDR-therapeut, seksuoloog

Nicole van Oirschot

GZ-Psycholoog en Seksuoloog

Copyright © 2023 Bekkenspecialist Brabant All Rights Reserved - Privacyverklaring