pijn bij vrijen, problemen met vrijen

Psychologie en Seksuologie

Samen voor U!

Seks is iets wat leuk, fijn, heerlijk, grappig, gezellig, onhandig, intiem en ontspannen kan zijn. Weten wat je wel of niet wil, durft en kunt op seksueel vlak kan telkens weer een uitdaging zijn. Verschillende zaken, zoals ingrijpende gebeurtenissen, pijn, veranderende levensfasen, je kennis en opvattingen met betrekking tot seks, je assertiviteit, opvoeding en gezondheid kunnen je beleving van seks beïnvloeden, zowel in positieve als in negatieve zin.

Als je merkt dat je seksleven een negatieve betekenis heeft gekregen, dat je seks liever vermijdt, als je het nooit fijn hebt gevonden of als je denkt dat je relatie eronder lijdt, kan we in een intakegesprek onderzocht worden wat zou kunnen helpen om bepaald gedrag, bepaalde gedachten, communicatie, verwachtingen, zorgen of klachten aan te pakken.

Ook voor vragen over seks die je niet met iemand anders wil, durft of kan bespreken, ben je welkom om een afspraak te maken. Het kan zijn dat je het lastig vindt om over zulke intieme dingen te praten, maar het valt op dat het  veel mensen oplucht om het met iemand te delen die gewend is het er over te hebben.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Tijdens het intakegesprek bepalen we uw behandeldoel. Bijvoorbeeld werken aan een goede stemming, grip op angst- en paniekklachten, het aangaan van dingen die je wil vermijden (bijvoorbeeld als gevolg van nare ervaringen), het verbeteren van je seksleven.

Bij de behandeling kan EMDR een effectief onderdeel zijn. EMDR is een therapievorm die zich richt op het verwerken van traumatische gebeurtenissen waardoor het piekeren vermindert, slapen verbetert, er meer rust komt en er een positief zelfbeeld ontstaat.

Contact

Selecteer de locatie van uw keuze en vind uw specialist dicht in de buurt.

Praktijk van Oirschot

Tilburgseweg 2A

5081XJ Hilvarenbeek

Openingstijden

Dinsdag
08.30 - 17.00 uur
Donderdag
08.30 - 17.00 uur
Vrijdag
08.30 - 17.00 uur
Gz- psycholoog, seksuoloog

Nicole van Oirschot is Gz-psycholoog, EMDR-therapeut, seksuoloog

Nicole van Oirschot

GZ-Psycholoog en Seksuoloog

Copyright © 2024 Bekkenspecialist Brabant All Rights Reserved - Privacyverklaring