Bekkenfysiotherapeut Vivi

Transgender

Een jongen /man die zich een meisje/vrouw voelt, een meisje/vrouw die zich jongen/man voelt. In alle fasen van het leven kan dit problemen veroorzaken. Dit zou bijvoorbeeld kunnen zijn; hoe ga je relaties aan, naar welke toilet ga je, welke kleren trek je aan, klopt je naam? Het kan zijn dat er daardoor klachten ontstaan bij plassen, ontlasting of seksualiteit. Heb je hulp nodig bij klachten rondom plassen, ontlasting of seksualiteit dan kun je bij ons terecht.

Misschien ben je aan het overwegen of je een transitie wil ondergaan
En in hoeverre je de veranderingen wil laten plaatsvinden. Of je hebt al een besluit genomen tot een operatie of je bent al geopereerd. In al deze fasen kan de begeleiding van transgendermannen en transgendervrouwen door Vivi onze bekkenfysiotherapeut ondersteund worden.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Als bekkenfysiotherapeuten kunnen wij je helpen met uitleg en adviezen

We geven uitleg en adviezen over het nieuwe genitaal. Het belang van een goede bekkenbodem functie bij plassen, ontlasting en seksualiteit beleving speelt hierbij een grote rol.

Voor de operatie is het belangrijk om goed in conditie te zijn/komen. Te begrijpen wat de operatie inhoud en wat de gevolgen zijn. Je mag bijvoorbeeld niet persen bij plassen en ontlasten zodat het herstel later zo goed mogelijk is.

Na de operatie in het VUmc kan bij transvrouwen hulp geboden worden voor dilatatievaardigheden en spoelen. Voor transmannen en transvrouwen bij problemen met ontlasten en plassen. Vragen rondom seksualiteit worden ook besproken indien aanwezig. Ook hoe om te gaan met pijnklachten en ondersteuning bij het hervatten van sport en werkzaamheden.

Er wordt indien nodig contact onderhouden met het transgenderteam van het VUmc

Handige site; https://vumc.nl/zorg/expertisecentra-en-specialismen/kennis-en-zorgcentrum-genderdysforie.htm

Door Bekkenfysiotherapie kunt u uw bekkenklachten verminderen of zelfs wegnemen. 

Samen met de bekkenfysiotherapeut onderzoekt u uw klachten en leert u begrijpen wat de oorzaak hiervan is. Met een persoonlijk behandelplan gaan we werken aan uw herstel. Voor onderzoek en behandeling gebruiken we (meet)apparatuur.

Door goede uitleg, bewuste controle van uw spieren en gerichte oefeningen zorgen we er samen voor, dat uw lichaam weer optimaal functioneert. 

bekkenfysiotherapie bekkenbodem Marieke Meeuwis

Marieke Meeuwis is Master geregistreerde bekkenfysiotherapeut en aangesloten bij het KNGF/ NVFB. AGB-code 04001899

Marieke Meeuwis

Bekkenfysiotherapeut

bekkenfysiotherapie bekkenbodem

Vivi Lafeber is een geregistreerde bekkenfysiotherapeut en aangesloten bij het KNGF / NVFB. AGB-code 04001519

Vivi Lafeber

Bekkenfysiotherapeut

Pleun Stronkhorst is Master geregistreerde bekkenfysiotherapeut en aangesloten bij het KNGF / NVFB. AGB-code 0484883

Pleun Stronkhorst

Bekkenfysiotherapeut

Tijdens het intakegesprek bepalen we uw behandeldoel. Bijvoorbeeld werken aan een goede stemming, grip op angst- en paniekklachten, het aangaan van dingen die je wil vermijden (bijvoorbeeld als gevolg van nare ervaringen), het verbeteren van je seksleven.

Bij de behandeling kan EMDR een effectief onderdeel zijn. EMDR is een therapievorm die zich richt op het verwerken van traumatische gebeurtenissen waardoor het piekeren vermindert, slapen verbetert, er meer rust komt en er een positief zelfbeeld ontstaat.

Gz- psycholoog, seksuoloog

Nicole van Oirschot is Gz-psycholoog, EMDR-therapeut, seksuoloog

Nicole van Oirschot

GZ-Psycholoog en Seksuoloog

Copyright © 2023 Bekkenspecialist Brabant All Rights Reserved - Privacyverklaring